94% quizwanie 94% Fruit that does not grow on a tree 94% I miss it when I'm on vacation 94% level 57 answers
Waarom een mobiele website? | Infinitum Mobile

Waarom een mobiele website?

Steeds meer (potentiële) klanten gebruiken het internet via een smartphone. De mobiele gebruiker heeft een andere behoefte dan iemand op een pc. Een mobiele internetter gebruikt de smartphone voor het gericht zoeken van informatie. Een gewone computer wordt vaker gebruikt om even lekker te surfen. Een normale desktop-website heeft dan ook vaak problemen met het juist weergeven van een website op een mobiele telefoon.

Meestal is de website onoverzichtelijk, niet goed leesbaar, en moet er veel gescrold worden. Dit gaat ten koste van de communicatie waardoor de mobiele internet gebruiker vaak niet goed bereikt wordt. Mobiele websites nemen dit probleem weg en zijn specifiek bedoeld voor juist de mobiele internetter. Geoptimaliseerd voor smartphone gebruik. Precies waarom een mobiele website tegenwoordig een must is.

De vraag ” Waarom een mobiele website voor uw bedrijf? “ is simpel te beantwoorden. Het belang van een mobiele website is tegenwoordig enorm, wat blijkt uit dat bijna 90% van de smartphone gebruikers dagelijks gebruik maken van hun mobiele telefoon. Sinds 2010 is er een toename van 400% in mobiele zoekopdrachten. Na een mobiele zoekopdracht bezoekt 68% het gevonden bedrijf (dan wel online of in de fysieke winkel).

  • Gebruiksvriendelijkheid. Voor een mobiele gebruiker is een mobiele site gebruiksvriendelijker. De mobiele gebruiker hoeft niet steeds in en uit te zoomen, mobiele websites zijn veel overzichtelijker. De geoptimaliseerde lay-out is smartphone bewust ingericht en precies waarom een mobiele website tot een betere gebruikservaring leidt.

  • Snellere laadtijd. Een mobiele site laadt een stuk sneller dan een desktop-website op een smartphone. Een normale desktop-website omvat zwaardere grafische elementen in vergelijking met een mobiel vriendelijke website. Het bewust vermijden van zware Flash en Java elementen zijn redenen waarom een mobiele website sneller laadt dan een normale website.
  • Bereik. De mobiel geoptimaliseerde website is vanaf elke smartphone met een internetverbinding te bereiken. Aangezien deze platform-onafhankelijk is hoeft de website maar één keer ontwikkeld te worden. Een enkele investering voor een optimaal bereik.

  • Informatiebewust. Een mobiele site is gericht op snelheid en duidelijkheid. Een mobiel vriendelijke website wordt bewust ingericht met de belangrijkste informatie waardoor overbodige informatie buiten beschouwing wordt gelaten. Mobiele websites zijn bewust afgestemd op het kleinere formaat van de smartphone.
  • Call-to-action. Een smartphone gebruiker heeft andere beweegredenen om uw website te bezoeken dan een desktop gebruiker. Wanneer een smartphone gebruiker uw website bezoekt, dan wordt dit gedaan met een doel, een bereidheid tot actie. Snel het opzoeken van uw telefoonnummer, uw e-mailadres of uw locatie.

    Een smartphone gebruiker is vaak onderweg en gaat uw website niet eindeloos doornemen. Met vaak de afhankelijkheid van de 3G verbinding is het daarom noodzakelijk dat alles zo logisch mogelijk is ingericht. Hier is aan gedacht met onder andere de handige Click-to-call, Google maps, e-mail, en social media icoontjes.

» Neem een kijkje hoe dit er in de praktijk uitziet met deze mobiele website voorbeelden.